Kubo Tsushima Architects

Kubo Tsushima Architects

Стъкло, разделящо светлината на две Проект, разглеждащ нови средства за използване на стъкло. Идея за вграждане на разнообразни форми на светлината в архитектурните пространства, като се използват уникалните свойства на стъклото. Когато светлината се появи от малкия ръб на стъкления лист, вътрешно отразяване се получава непрекъснато вътре в стъклото, което води до феномен, при който светлината се разделя в две посоки. Използва се светлината отгоре, чрез стъклена капандура. Това явление създава пространство, в което се влива едновременно слънчевата светлина под плитък ъгъл, както е сутрин и отгоре, както е през деня. Разработват два вида от този стъклен покривен люк - един, който позволява директна слънчева светлина от една посока и друг – с матирано стъкло, който разпръсква светлина в цялата стая. Така се постига нов вид светлина в архитектурните пространства. Обща площ: 36 ㎡. Дизайн на прозорец на осмоъгълен храм на Шинто и Буда в Токио Проект за прозоречен дизайн на осмоъгълна зала на храм в Токио. Всяка страна на осмоъгълника е украсена...
Прочети повече
Хълмът на Буда

Хълмът на Буда

Хълмът на Буда В северния японски град Сапоро, архитектът Тадао Андо проектира грандиозен храм, открит през декември 2015 г. В интервю за италианското списание DOMUS, Тадао Андо разказва за работата му в гробището Makomanai Takino. "Целта на този проект беше да се построи молитвена зала, която да подобри привлекателността на каменния Буда, изваян преди 15 години. Мястото е леко наклонен хълм на 180 хектара зелена площ, принадлежаща към гробище. Статуята е с височина 13,5 метра и тежи 1500 тона. Той е изработен от фин, високо подбран твърд камък. Ако статуята на Буда беше оставена директно на полето, то въздействието от нея оставя неприятно впечатление. Целта беше да се даде на посетителите по-спокойна оценка на Буда. Нашата идея беше да покрием Буда под главата с хълм от лавандулови растения. Ние нарекохме идеята "главата на Буда". Под хълма са вградени 40-метров тунел и ротонда, обхващаща статуята. Проектното намерение беше да се създаде жива пространствена последователност, започваща с дългия подход през тунела, за да...
Прочети повече